Арбузов відзвітував, що уряд винен українцям ще на 13% менше

Читать на русском

З березня по вересень 2013 року заборгованість із зарплат в Україні зменшилися майже на 143 млн. грн., або на 13%.

Про це під час селекторної наради повідомив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, передає «Слово і діло»з посиланням на його прес-службу.

«Зокрема, на 9 вересня борги з зарплати становили 959 млн. грн. З них: на державних підприємствах - 336 млн. грн., на комунальних підприємствах - 27 млн. грн. і на підприємствах інших форм власності - 595 млн. грн.» , - зазначив він.

Крім того, за інформацією першого віце-прем'єра , за 8 місяців 2013 року план власних доходів Пенсійного фонду було перевиконано на 1,1 млрд. гривень.

Також, за словами чиновника, зусиллями Міністерства соцполітики і Держінспекції з праці вдалося посилити контроль за дотриманням трудового законодавства.

Арбузов в той же час додав, що в окремих відомствах заборгованість, навпаки, збільшилася - серед них Укроборонпром, Мінінфраструктури, Державне космічне агентство, Міноборони, Агентство держмайна, Держрезерв, Київська, Миколаївська та Тернопільська ОДА.

«Позиція уряду: всі керівники, які допускають такі борги, повинні нести за це передбачену законодавством відповідальність. Тому у сьогоднішній нараді бере участь представник Генеральної прокуратури», - підкреслив перший віце-прем'єр.

Як повідомлялося раніше, міністр соцполітики Наталія Королевська 5 липня 2013 року пообіцяла повністю погасити заборгованість з заробітної плати працівникам компанії «Українське Дунайське пароплавство».

У свою чергу міністр оборони Павло Лебедєв в квітні 2013 року дав обіцянку виплатити в найкоротші терміни заборгованість з зарплати і страхових внесків на відомчих підприємствах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: