Війна у Європі є цілком ймовірною - міжнародні ЗМІ

Читать на русском

США та Західна Європа не до кінця усвідомлюють ймовірність війни у Європі.

Таку думку висловила польсько-американська історик, письменниця, журналістка і член видавничої ради Енн Епплбом у своїй статті War in Europe is not a hysterical idea (Війна в Европі не є лише істеричною вигадкою ) у міжнародному виданню The Washington Post , передає «Слово і Діло».

«Я розумію, що це звучить дещо істерично та наївно для мешканців США та Західної Європи, але саме це питання зараз турбує всіх мешканців Східної Європи, що вже зіткнулись з такими агресорами у 1939 році», - зазначає Енн Епплбом.

У своїй статті журналістка порівнює сьогоднішню ситуацію, що склалась на Сході України, з історичними подіями, що мали місце в 1939 році, коли агресора вчасно не наважились спинити.

«Сталін дотримувався свого плану, незважаючи на погрози, не тому, що він був божевільний, а саме тому що він дотримувався лише власної логіки і ніхто інший не наважувався його зупинити. Так само як і зараз – ніхто не наважується зупинити Путіна», - завуважує Епплбом.

Журналіст також аналізує вислови деяких російських політичних та громадськеих діячів, зоврема Володимира Жиріновського, котрий пропонує застосувати ядерну зброю щодо деяких країн Східної Європи.

«Жироіновський виконує роль такого собі шута і говорить те, що не дозволяють собі сказати політики. Нещодавно він заявив, що «Росія повинна використати свою ядерну зброю щодо Польщі країн Балтії, щоб продемонструвати Заходу – хто реально володіє силою в Європі. Америка не постраждає, вона далеко», - підкреслює Епплбом.

Енн Епплбом також наводить слова російського політолога, публіциста та журналіста Андрія Піонтковського щодо того, що Путін насправді розглядав можливість обмежених ядерних ударів щодо «однієї з Балтійських країн, або Польщі, аби довести, що НАТО це порожня і безглузда інституція, яка не наважиться завдати удару у відповідь, бо побоїться жахливих наслідків».

Читайте також: Росія не хоче НАТО у прикордонних державах - міжнародні ЗМІ

Також щодо поточної ситуації на Сході Україні Енн Епплбом вважає, що Росії знадобиться більше солдатів, щоб утримувати ці території, оскільки більшістьукраїнців виступають за єдину країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: