Звільнений Херсонський губернатор заявив, що на Порошенка подадуть в суд

Читать на русском

Колишній голова Херсонської ОДА і народний депутат від «Батьківщини» Юрій Одарченко повідомив, що на Президента України Петра Порошенка сьогодні збираються подати в суд.

Про це екс-керівник Херсонської області повідомив сьогодні, 2 вересня, виступаючи на засіданні Верховної Ради, передає «Слово і Діло» з посиланням на INSIDER.

За його словами, на Порошенка збираються подати в суд нібито «за невиконання законодавства про територіальну оборону». Разом з тим нардеп нагадав, що в липні Президентом був підписаний Указ про звільнення Одарченка з посади голови Херсонської облдержадміністрації.

«Не дивлячись на те, що це прикордонна область і є закон про територіальну оборону, президент Порошенко шукає туди начальника виборчого штабу «Блоку Петра Порошенка», злочинно не призначаючи голову ОДА», - заявив Одарченко.

На його думку, Президент не рахується з тим, що «на кордоні є перестрілки, а в середині міста - соціальна напруга».

«Сьогодні на Порошенка буде подано до суду як на Президента України. І в позові буде вказано на те, що він злочинно не виконує закони про територіальну оборону, не призначаючи голову ОДА у прикордонній області», - додав екс-губернатор Херсонщини.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 36 обіцянок колишнього голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Одарченка. 10 з них йому вдалося виконати, 4 обіцянки виконані не були, а ще 22 його заяви мають статус «у процесі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: