Влада приймає необхідні рішення, але із запізненням, - Лосєв

Читать на русском

Ігор Лосєв, військовий історик, фахівець із політичної історії 20 ст., експерт з військових питань, доцент кафедри культурології Києво-Могилянської академії, вважає, що українська влада приймає всі свої рішення із значним запізненням.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву міністра оборони України Валерія Гелетея про намір створити спеціальну службу Міноборони для виявлення та знешкодження ворожої агентури, з’ясування фактів невиконання бойових наказів командирів та випадків дезертирства.

«Створити спецслужбу, подібну на свого часу СМЕРШ потрібно, і зробити це треба було вже давно. А у нас всі рішення приймаються із запізненням у декілька місяців», - вважає Лосєв.

Експерт також наголошує на тому, що така служба повинна працювати «як на передовій, так і в органах військового управління».

Читайте також: Порошенко зробить «кадрові висновки» через АТО

«Така спецслужба має виявляти та знешкоджувати ворожу агентуру, займатись з’ясуванням фактів невиконання бойових наказів командирів та випадків дезертирства. Також потрібно створити військову польову контррозвідку і військові польові суди. Йде війна», - підкреслив Лосєв.

Нагадаємо, сьогодні також міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що на зміну антитерористичної операції на Донбасі в Україну прийшла справжня війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: