Меркель не збирається допомагати Порошенку зброєю

Читать на русском

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заперечує будь-яку можливість поставок до України німецької зброї.

Про це вона заявила за результатами самміту ЄС у Брюсселі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Deutsche Welle».

На думку Меркель, збройна підтримка з боку Берліна створила би для світу ілюзію того, що «український конфлікт можна вирішити військовим шляхом». Глава уряду Німеччини підкреслила, що позиція її країни щодо цього питання залишатиметься незмінною і на самміті НАТО, що пройде 4-5 вересня в Уельсі.

Одностайну позицію з Меркель продемонструвала і міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйен, заявивши, що конфлікт на Донбасі - це перевірка для Західної дипломатії, а використання військових засобів загрожує прямою війною проти Російської Федерації.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна отримає від Європейського Союзу нелетальну військову зброю. Також у Брюсселі пообіцяли новий рівень санкцій проти Росії.

Читайте також: Втрати України в неоголошеній війні (ІНФОГРАФІКА)

Між тим, 21 серпня Порошенко обіцяв, що після переговорів у Мінську проросійські бойовики залишать Україну - щоправда, поки що з Донбасу надходять прямо протилежні дані: сьогодні ЗМІ повідомили про те, що в Донецьку відкрито квартируються російські військові. Наразі ця обіцянка Президента - одна з 85, зареєстрованих системою «Слово і Діло», які чекають на виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: