В Кабміні визначилися, за що святкуватимуть круглу дату Шевченка

Читать на русском

11 вересня 2013 року Кабінет Міністрів прийняв постанову, згідно з якою Київській міській держадміністрації з державного бюджету будуть виділені кошти на проведення заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. 

Про це повідомляє "Слово і діло" з посиланням на прес-службу Міністерства культури.

Крім того, розробленою Мінкультом постановою буде врегульовано механізм використання коштів для реконструкції та капітального ремонту приміщень Національного музею Тараса Шевченка у м. Києві, зокрема будівель на бул. Тараса Шевченка,12, в пров. Тараса Шевченка, 8-а та на вул. Вишгородська,5.

В рамках ремонтно-реставраційних робіт Національний музей Тараса Шевченка та його філії, зокрема, буде обладнано сучасними охоронними сигналізаціями та музейним устаткуванням, створено в ньому інтерактивні музейні експозиції.

Нагадаємо, що у зв’язку зі святкуванням 200-річчя від дня народження Кобзаря Президент Віктор Янукович дав низку доручень: прем’єру Миколі Азарову було доручено забезпечити відзначення 200-річчя Шевченка на рівні ООН та в низці країн, а також здійснити видання «Кобзаря» іноземними мовами, завершити створення серіалу про життя і творчість Тараса Шевченка і побудувати пам'ятник поетові в Астані.

У свою чергу голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб повідомив, що у рамках підготовки до 200-річчя Кобзаря передбачається реконструювати Чумацьку хату у с. Моринці та об’єднати її з іншими об’єктами в єдиний історико-туристичний комплекс.

Крім того, черкаський губернатор пообіцяв оновити експозицію літературно-меморіального музею Шевченка у с. Шевченковому, який розташований на території батьківської садиби поета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: