Б’є - значить любить: на Форумі Грищенко розповів про дивну любов до книги

Читать на русском

Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко взяв участь в Урочистій академії з нагоди 20-річчя Форуму видавців у Львові.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Львівської обласної державної адміністрації, текст якого має "Слово і діло".

"Для мене, людини, яка майже все життя провела в дипломатії, книга стала тим дороговказом, який допоміг не просто дізнатися хто ти є, але й те, чим ми відрізняємося від інших людей, і що нас об’єднує. Ми пройшли разом із книгами випробування нового століття, які ще раз можуть показати, що свобода і, в тому числі свобода творчості, є єдиним способом розвитку суспільства", - заявив Грищенко.

Віце-прем’єр побажав усім учасникам і гостям 20-го Форуму книговидавців хороших вражень, корисних надбань і творчого процвітання, а також зачитав вітання від Президента України Віктора Януковича.

Окремо Грищенко подякував польським учасникам форуму за підтримку їхньою країною євроінтеграційного курсу України і партнерство в багатьох проектах. 

В той же час, згідно з публікаціями в ЗМІ, починаючи з 2010 року Книжкова палата України в своїх оперативних даних неодноразово повідомляла про зменшення тиражів в Україні.

Прем‘єр-міністр Микола Азаров заявляв, що у 2012 році уряд вдвічі збільшить обсяг фінансування на підтримку книговидання, але цього так і не сталося.

В травні 2013 року голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович заявив, що найближчим часом урядом буде затверджена програма, яка міститиме ряд заходів для популяризації української книги, але це питання досі залишається відкритим – станом на вересень 2013 року схвалена лише концепція відповідної програми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: