Яценюк повинен визначиться з підприємствами, які не є критично важливі

Читать на русском

Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центра Разумкова, вважає, що в сховищах України вже є достатня кількість газу для проведення опалювального сезону.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи обіцянку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, який запевнив, що забезпечить мінімальні потреби України в енергоносіях.

«В підземних сховищах України вже накопичено 14 млрд. кубометрів газу. Слід також зазначити, що накопичення продовжується і до зими там буде близько 16,5 млрд. кубометрів газу — цього має вистачити на опалювальний сезон», - зазначив Володимир Омельченко.

Разом з тим, Омельченко вважає за доцільне створення переліку підприємств, діяльність яких не є критично важливою для держави.

«Уряд мав би створити перелік тих підприємств, діяльність яких не торкається питань безпеки держави. Адже у разі виникнення будь-якої критичної ситуації держава має, перш за все, подбати про громадян», - зазначив Володимир Омельченко.

Експерт дотримується думки, що держава повинна спочатку керуватись інтересами населення, а вже потім інтересами підприємств.

Читайте також: Цієї зими Європа допоможе Україні з газом.

«Вважаю, що, як і в будь-якій нормальній державі, на першому місці мають бути люди, тому уряд тут, перш за все, має подумати про населення, а вже потім про промисловість», - підкреслив Омельченко.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: