Масштабна приватизація держмайна має бути реалізована — Жебрівський

Читать на русском

Колишній депутат та голова партії Українська платформа «Собор» Павло Жебрівський вважає, що інвестиційні гроші для приватизації держмайна «стоять на кордоні з Україною» та чекають закінчення АТО.

Таку думку він висловив в ході ексклюзивного інтерв'ю для порталу «Слово і діло».

«Природні монополії та підприємства, що забезпечують державну безпеку, мають бути у державній власності. Все інше необхідно приватизувати. Але приватизація має бути прозорою: аукціон на сайті без особливих умов під конкретну компанію, хто більше дасть, той і виграв. Тоді і не буде звинувачень у корупційних схемах», - говорить Жебрівський.

На його думку, окрім питання прозорості, актуальним є й питання вибору часу продажу. Адже зараз через конфлікт на сході України серйозні інвестори бояться вкладати гроші через суттєві ризики. Крім того, враховуючи факт підписання Асоціації з ЄС, інвестуванням в економіку України зацікавились і країни Азії.

Читайте також: «Точка сидіння» Яценюка визначає його точку зору - Монтян

«Займатися розпродажем зараз — це роздавати (власність – ред.) задарма. Як тільки завершимо процес знищення окупантів, інвесторів буде дуже багато. Асоціація України з ЄС — це трамплін для китайський продуктів на ринок Європи. Тому вони прийдуть до нас», - наголошує колишній депутат.

Насамкінець пан Жебрівський додав, що приватний власник більше зацікавлений у капіталізації підприємства, через можливість отримання більшого прибутку.

«Директорів державних підприємств лобіюють олігархи чи політичні сили для викачки коштів, добивання до ручки. В нього (директора — ред.) контракт на 5 років, а що буде далі — не хвилює. А коли є приватний власник, то максимум 5-10% спрямовують на дивіденди. Інше — на модернізацію виробництва. Бо це капіталізація виробництва, підвищення вартості активів», - аргументує свою думку голова партії Українська платформа «Собор».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: