Зараз США вмовляють Китай ввести санкції — Богуш

Читать на русском

Політтехнолог, президент PR-агентства Bohush Communications Денис Богуш відзначає, що США можуть вплинути на позицію Китаю, Південної Кореї, Сінгапуру і низки європейських країн в питанні їх залучення до санкцій проти Росії.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на запитання відносно можливих санкції проти РФ, які можуть також ввести Китай, Корея і Сінгапур.

На думку експерта, такий розвиток подій дуже малоймовірний, але можливий. Китай, як світовий лідер, утримався від голосування по багатьом позиціям відносно України в Радбезі ООН, відзначає Богуш.

З його слів, зараз можна спостерігати чітке розділення членів Радбезу по лінії Росія-Захід. В результаті, говорить Богуш, особливого значення набула позиція Китаю, який утримався в голосуванні за резолюції ООН на тему анексії Криму і територіальної цілісності України.

Читайте також: Заполяр'є для Путіна може стати ціною за Україну - Гречанінов

«Зараз США дуже сильно вмовляють Китай. При цьому, не можна забувати про те, що в Китаю з Росією особливі стосунки, особлива конкуренція і економічна, і енергетична, і військова дружба. Тому якщо Китай зважитися хоч на якісь санкції, то РФ втратить дуже значного союзника і це буде повною поразкою Росії на міжнародній арені», - підсумував фахівець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: