27 серпня Порошенко підпише указ про розпуск парламенту - Жебрівський

Читать на русском

Лідер партії Українська Платформа «Собор», народний депутат України 4-6 скликань Павло Жебрівський, вважає, що в Україні є запит на нову політику і нові політичні сили.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», стосовно шансів нових політичних партій на майбутніх виборах.

За його словами, на сьогоднішній день в Україні відсутні у повному розумінні цього слова «партії». Немає малих чи великих, нових чи старих партій, є партії з малим або великим рейтингом, говорить колишній депутат.

«Сьогодні є політичні «вожді», у яких вклали значні кошти. В принципі запит на нову політику і нові політичні сили в Україні є. Чи з’являться нові політичні партії, які не мають достатнього рейтингу, залежить від того чи знайдуть вони фінансування на виборчу компанію. А це за найгрубішими підрахунками не менше 15-30 мільйонів доларів. Відтак, хто знайде такі гроші, той і має усі шанси потрапити до парламенту», - говорить Жебрівський.

Що ж до майбутніх виборів, то за його словами, скоріше за все, 27 серпня Президент підпише указ про розпуск парламенту.

Читайте також: Цей парламент не готовий проголосувати за ратифікацію асоціації - експерт

«Вибори будуть за старою змішаною системою, 50% за мажоритарною системою і 50% за пропорційною системою із закритими списками. На сьогоднішній день політичні гравці, які представлені в парламенті зацікавленні в скороченні виборчої компанії до 45 діб, проте після розпуску парламенту і оголошення виборів законодавство змінити буде майже не можливо. Тому скоріш за все матимемо 60 денну виборчу компанію, ну а дату виборів, швидше за все, на 26 жовтня», - підсумував Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: