Цей парламент не готовий проголосувати за ратифікацію асоціації - експерт

Читать на русском

Управляючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній вважає, що цей склад Верховної Ради України може не проголосувати за ратифікацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на запитання відносно обіцянки голови Верховної Ради України Олександра Турчинова про те, що Угода про асоціацію з ЄС буде ратифікована Верховною Радою найближчим часом.

За словами експерта, зараз багато що залежить від позиції ЄС, що не хоче остаточно псувати відносини з Росією через обширні економічні зв'язки, із-за чого і готовий вислуховувати заперечення Росії в цьому питанні. Кінцеві позиції сторін будуть зрозумілі 12 вересня під час нових переговорів з цього питання у форматі ЄС-Україна-Росія, вважає експерт.

Хоча, зі слів Загороднього, також не менш важливим чинником в даному питанні є позиція української влади через чинник Росії і залежність економіки України від російського ринку.

«Поки ми бачимо, що влада сама не квапиться подавати на ратифікацію угоди до парламенту, хоча, наприклад, в деяких країнах Європи виконавча влада подала на ратифікацію до національних парламентів буквально наступного дня», - констатує експерт.

І відразу ж додає, що з цього можна зробити висновок відносно ще одного чинника впливу в даному питанні.

«Не факт, що цей склад парламенту готовий проголосувати за ратифікацію, оскільки його значна частина прямо або побічно «контролюється Москвою», - сказав на останок Загородній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: