Відтепер промисловість розвиватимуть за концепцією

Читать на русском

Кабінет Міністрів схвалив Концепцію загальнодержавної цільової економічної програми розвитку промисловості на період до 2020 року.

Як передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу КМУ, відповідне розпорядження було прийнято на засіданні уряду.

У Кабінеті Міністрів очікують, що реалізація даної програми сприятиме збереженню існуючих та створенню нових робочих місць, щорічному підвищенню реальної заробітної плати працівників промисловості на рівні 10-15%, а також зменшенню обсягу споживання енергоресурсів завдяки модернізації технологічного обладнання.

Крім того, згідно з інформацією КМУ, програма також спрямована на зменшення залежності від імпорту промтоварів завдяки освоєнню їх виробництва вітчизняними підприємствами та забезпечення середньорічних темпів приросту експорту промпродукції на 7-10%.

У той же час, серед основних проблем промислового сектора в Кабміні називають низький розвиток інформаційних технологій, залежність від зовнішньої кон'юнктури і зменшення частки високотехнологічних виробництв.

Варто зазначити, що, за оцінками уряду, реалізація Державної програми розвитку промисловості на 2003-2011 роки забезпечила збільшення обсягів промислового виробництва за 2003-2011 роки на 17,5%.

Нагадаємо, 27 лютого 2013 року прем'єр-міністр Микола Азаров під час презентації Програми активізації економічного розвитку на 2013-2014 роки пообіцяв, що за підсумками поточного року виробництво в хімічній і нафтохімічній промисловості збільшиться на 1,8%.

Президент Віктор Янукович у свою чергу дав обіцянку, що ціни на газ для промислового сектора підвищуватися не будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: