Чорновол йде з посади антикорупційного уповноваженого

Читать на русском

Тетяна Чорновол прийняла рішення піти з посади урядового уповноваженого з питань боротьби з корупцією.

Про це вона повідомила у своєму блозі на «Українській правді», пише «Слово і Діло».

Як заявляє сама журналістка, її робота в уряді позбавлена сенсу, бо в Україні «немає політичної волі на безкомпромісну, широкомасштабну війну з корупцією».

«Завтра напишу заяву. Хтось буде кепкувати – уряд і так доживає останні місяці перед виборами. Я згодна: звільнятися треба було раніше. Проте так хотілося доробити початі справи. Так хотілося зробити конкретні корисні речі для України. А тепер прийшло чітке усвідомлення – моє там перебування було даремне», - написала активістка.

Чорновол зауважила, що її ініціативи ігнорують, а реальна співпраця між антикорупційним уповноваженим та членами уряду не налагоджена.

«Яценюк просто не вважає за потрібне працювати з уповноваженим з антикорупційної політики. Я не можу озвучити йому якусь проблему або питання, я не учасник вузьких нарад за участю прем'єра в профільних питаннях: антикорупційного законодавства чи стосовно знищення окремих корупційних схем. Про результати таких нарад я дізнаюся останньою. Тоді навіщо весь цирк зі мною?», - обурюється журналістка.

Читайте також: Чорновол: при нинішній владі місяцями працює корупційна схема Яценка

За час перебування Тетяни Чорновол на посаді урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики «Слово і Діло» зафіксувало 2 її обіцянки: про роботу над створенням антикорупційного органу з широкими повноваженнями та про «увагу» до персони Ігоря Коломойського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: