Чорновол: при нинішній владі місяцями працює корупційна схема Яценка

Читать на русском

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол стверджує, що уряд, незважаючи на відповідне доручення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, так і не перекрив корупційну схему в роботі «Українського інституту управління якістю в оціночній діяльності».

Про це Чорновол написала у своєму блозі на «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Це ганебний факт, що корупційна схема 20 днів працювала за минулої влади, а вже четвертий місяць працює при нинішній. Хоча, щоб зупинити цю схему, достатньо лише відмінити постанову уряду Азарова і прийняти нову постанову уряду Яценюка. Причому рівно місяць назад Арсеній Яценюк видав розпорядження профільним міністерствам «терміново відреагувати», - зазначає Чорновол.

Зокрема, йдеться про те, що «Український інститут управління якістю в оціночній діяльності», який пов'язують зі скандальним нардепом Антоном Яценком, монополізовує проведення оціночної діяльності, притому за вкрай завищеними цінами.

«Яценко грабує громадян, що хочуть продати нерухомість, земельну ділянку, промисловий об'єкт. Держава в цих випадках вимагає сплати податку, а, щоб вирахувати розмір податку, потрібно провести оцінку, яку нині монопольно проводять виключно структури з гнізда Антона Яценка, причому 80% прибутку оцінщики в якості роялті перераховують на рахунки «Українського інституту управління якістю в оціночній діяльності», - стверджує урядовий уповноважений.

Нагадаємо, 25 червня в коментарі «Слову і Ділу» Чорновол заявила, що розширення повноважень очолюваного нею антикорупційного органу досі перебуває на стадії погодження.

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано 2 обіцянки Тетяни Чорновол, з якими можна ознайомитись на нашому сайті.

Журналіста і громадського активіста Тетяну Чорновол призначено урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики розпорядженням КМУ від 5 березня 2014 року.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: