Петренко обіцяє кримінальну справу проти Путіна

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко упевнений, що проти президента Російської Федерації Володимира Путіна буде порушено кримінальну справу.

Про це він заявив в інтерв'ю журналу Фокус, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

«Я впевнений, що кримінальна справа проти Путіна буде. Це моя особиста громадянська позиція, навіть не як міністра юстиції. Ця справа має бути в міжнародних судах», - заявив Петренко.

Крім того міністр юстиції нагадав, що в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) Україна вже домоглася кількох рішень на свою користь, а саме щодо зобов'язання Росії вивести її військовий контингент з Криму і повернути викрадених раніше з України дітей.

Відповідаючи на зауваження про те, що Росія ігнорує всі ці рішення, Петренко зазначив, що в майбутньому очікуються судові вердикти, які матимуть і фінансові наслідки.

Зокрема, за словами міністра, Організація міжнародної цивільної авіації може заборонити польоти російських авіакомпаній, що обійдеться російському приватному сектору в сотні мільйонів доларів. «Так що їх показна байдужість до санкцій - абсолютно фальшива», - додав Петренко.

Нагадаємо, 22 липня Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження стосовно міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: