На Чернігівщині з'явиться своя «лінія Маннергейма» на кордоні з Росією

Читать на русском

Голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв заявив, що український кордон з Росією повинен бути укріплений за принципом фінської «Лінії Маннергейма».

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської облради, передає «Слово і Діло».

Зокрема, Звєрєв розповів, що для забезпечення обороноздатності, місцевою владою спільно з Чернігівським прикордонним загоном Північного регіонального управління була розроблена програма зміцнення кордону, яка включає будівництво, як складних інженерних споруд, так і ровів.

За словами чиновника, загальна протяжність інженерних споруд в прикордонних районах Чернігівської області складе 183 км.

«Вже проводиться робота зі створення та нарощування прикордонної інфраструктури, інженерних та фортифікаційних перешкод. Кордон розбитий на сектори. Рів шириною шість метрів та глибиною три метри вже копається від поста «Сеньківка» в сторону Грем’яча», - розповів Звєрєв.

Як відомо, Лінія Маннергейма - смуга фортифікаційних укріплень, які були побудовані Фінляндією на Карельському перешийку в двадцяті-тридцяті роки 20 століття на випадок війни з Радянським Союзом. На лінії Маннергейма відбувалися найзапекліші бої Зимової війни; спираючись на лінію Маннергейма фінські війська два місяці затримували наступ Червоної армії.

Нагадаємо, раніше звести укріплену стіну вздовж кордону з РФ на території Донбасу запропонував Президенту України голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський. 

Повідомляється, що дана стіна буде являти собою суцільний металевий паркан з високоміцної сталі з колючим дротом, який буде встановлено на відстані 1920 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: