Коломойський пропонує Порошенку відгородитися від РФ парканом

Читать на русском

Голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський запропонував Верховному Головнокомандувачу Петру Порошенку звести укріплену стіну вздовж кордону з РФ на території Донбасу, яка коштуватиме не більше 150 млн євро.

«Мирну Фінляндію від Сталіна врятувала «лінія Маннергейма». Таку лінію повинна побудувати і Україна, щоб захистити себе від Путіна. Стіна на кордоні Ізраїлю дозволяє ефективно відбивати атаки терористів», - цитують Коломойського «Цензор.Нет», пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що дана стіна буде представляти собою суцільний металевий паркан з високоміцної сталі з колючим дротом, який буде встановлений на відстань 1920 кілометрів. На зведення та підготовку його потрібно близько півроку і не більше 150 млн євро: 50 млн планується витратити на його встановлення, а загальна вартість інженерних робіт складе 100 млн євро.

Підходи до паркану будуть перегороджувати ровами і колючим дротом з обох сторін - української та російської. Ширина та глибина даних ровів повинні забезпечити недоступність для автотранспорту і бронетехніки.

Планується замінувати сигнальними і протипіхотними мінами простір між ровами і парканом. По металевому паркану може бути пропущений електричний струм.

Загородження буде прикриватися мотоманевреними групами українських військ, прикордонниками та Нацгвардією.

Варто відзначити, що дану інформацію опублікував також у себе на "Фейсбуці" заступник Коломойського Святослав Олійник.

Нагадаємо, Ігор Коломойський став губернатором Дніпропетровської області 2 березня 2014.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 11 обіцянок  Ігоря Коломойського. Одну з них йому вдалося виконати. Коломойський забезпечив пальним усі військові частини на сході та півдні України. 10 обіцянок залишаються в стадії виконання. Зокрема Коломойський пообіцяв не займатися бізнесом під час губернаторства, говорити українською мовою, скоротити витрати бюджету області і також зберегти спокій у Дніпропетровському регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: