Гонтарєва: валютний ринок «втихомириться» разом із Донбасом

Читать на русском

Голова правління Національного банку України Валерія Гонтарєва пояснила, що гривня «стрибатиме» до тих пір, поки триватиме конфлікт на сході України.

Про це вона повідомила, виступаючи з трибуни парламенту, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Неможливість стабілізувати курс гривні Гонтарєва пояснила бойовими діями, що тривають на Донбасі.

Керівник Нацбанку також заявила, що депутати мають право її звільнити, якщо незадоволені її роботою на чолі головної фінансової установи країни. «Ви маєте 226 голосів, щоб звільнити мене навіть сьогодні, якщо цей професіонал вас не задовольняє, це по-перше. А по-друге, я вам скажу, коли все стабілізуємо - тоді, коли ви мені відповісте, коли закінчимо війну, бо війна - це той прояв, який заважає всім», - заявила Гонтарєва.

Також під час свого виступу у Верховній Раді чиновниця закликала українців не піддаватися паніці та не скуповувати долар, оскільки невдовзі гривня знову подорожчає.

Нагадаємо, голова Нацбанку прогнозувала коливання курсу валют, однак запевнила, що гранична ціна долара не буде вищою за 15 гривень. Про це вона сказала 6 серпня. Учора «Слово і Діло» також писало, що падіння курсу гривні, за словами Гонтарєвої, невдовзі припиниться, оскільки держава якраз чекає на фінансові вливання від МВФ та Світового Банку.

Наразі за 1 долар США в обмінниках Києва просять 13,6 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: