Порошенко оголосив про входження на Донбас міжнародної гуманітарної місії

Читать на русском

Міжнародний комітет Червоного Хреста підтримав ідею Порошенка про введення на територію Луганської області гуманітарної місії за участі ЄС, США, Росії та Німеччини.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Президента в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Дякую Президенту США Бараку Обамі за висловлену підтримку моїм діям щодо міжнародної гуманітарної місії для Луганська під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста за участю ЄС, США, Росії, Німеччини та інших партнерів», - йдеться у повідомленні глави держави.

Президент зазначив, що Донбас справді потребує міжнародної допомоги, адже терористи цілеспрямовано знищували інфраструктуру регіону, що призвело до гуманітарної катастрофи. «Світ, міжнародна спільнота, українська діаспора бачать наслідки дій бойовиків, висловлюють підтримку українському Донбасу та беруть участь у міжнародній допомозі», - написав Порошенко.

Нагадаємо, годиною раніше президент Росії Володимир Путін у розмові з головою Євокомісії Жозе Мануелем Баррозу заявив, що РФ відправляє до України свій гуманітарний конвой.

Наразі ситуація в регіонах, та особливо - у великих містах - залишається критичною. Луганськ повністю знеструмлений уже більше тижня, у місті немає води, палива, закінчується продовольство та медикаменти. В облозі перебуває і Донецьк, де сьогодні без електрики залишилися аеропорт та частина житлових масивів.

Варто відзначити суттєву зміну поглядів на Банковій, адже кількома днями раніше в Адміністрації Президента заявляли, що спроба Росії ввести в Україну власну гуманітарну місію буде розцінена як агресія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: