У Донецьку знеструмлено аеропорт та частину житлових масивів

Читать на русском

У ніч проти 11 серпня в Донецьку було повністю знеструмлено аеропорт ім. Прокоф'єва, без електрики лишилися 5 тисяч жителів у Куйбишевському, Путилівському та Київському районах, а також завод «Точмаш».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Донецької обласної держадміністрації.

«Сьогодні о 4:30 через бойові дії залишилися знеструмленими 2 електричні підстанції, розташовані на території заводу «Точмаш», – йдеться в повідомленні. – Через це без електроенергії залишилися жителі мікрорайону «Привокзальний» Куйбишевського району, жителі Київського та Путилівського районів – усього близько 5 тисяч чоловік у багатоповерхових і приватних будинках».

Припинено електропостачання не лише житлових будинків і об'єктів інфраструктури, але й пенсійного фонду і податкової інспекції.

Сьогодні прес-офіцер РНБО Андрій Лисенко заявив, що сили АТО готуються до взяття Донецька. Нагадаємо, що 2 батальйони Національної гвардії вже увійшли до міста 4 липня, однак потрапили в засідку й відступили в бік Ясинуватої. Пізніше командир добровольчого батальйону «Азов» Андрій Білецький пояснив, що лобового штурму столиці Донбасу очікувати не варто.

У критичній ситуації вже котрий день перебуває інший обласний центр Донбасу – Луганськ. Місто знаходиться в повній ізоляції та на межі виживання: повністю відімкнено електроенергію і воду, не працює мобільний та стаціонарний зв'язок, до міста не завозять їжу, медикаменти і паливо.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: