Військові РФ під виглядом Червоного хреста перебувають на кордоні - Чалий

Читать на русском

Російська Федерація намагалася ввести на територію України свої війська під виглядом гуманітарної місії.

Про це заявив заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Святослава Цеголка.

«Під виглядом гуманітарної допомоги Росія намагалася ввести військовий контингент на територію України. Скупчення військ на кордоні зафіксували й західні партнери. Президент скликав оперативний штаб для негайного реагування. Петро Порошенко провів переговори з державним секретарем США та керівництвом Червоного Хреста», - повідомляє інформацію Чалого Цеголко.

Він також зазначає, що перетин кордону так званими «миротворцями» Україна вважатиме агресією і застосує своє право на самозахист.

«Що ж до гуманітарної допомоги, то вона надійде від міжнародних організацій з дотриманням українського законодавства, без участі псевдо миротворців», - написав Цеголко.

Нагадаємо, днями Рада безпеки ООН не підтримала ініціативу Росії про введення на схід України її миротворчої місії. Крім того, перший заступник голови АП Геннадій Зубко вже казав про те, що можливе введення миротворчого контингенту Російської Федерації в Україні сприймуть як агресію; у міжнародного співтовариства таке рішення також не матиме підтримки, вважають в адміністрації Порошенка.

Валерій Чалий має лише 2 обіцянки, зафіксовані проектом «Слово і Діло». Які саме — дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: