Замість задоволення вимог РФ, Радбез ООН визнав Москву агресором

Читать на русском

Більшість країн-учасниць вчорашнього засідання Ради безпеки ООН не підтримали ідею росіян про введення в Україну їхньої гуманітарної місії.

Про це з посиланням на «Укрінформ» повідомляє «Слово і Діло».

Пропозиція Віталія Чуркіна про російську допомогу населенню Донецької та Луганської областей була відхилена одностайно.

В. о. постійного представника України в ООН Олександр Павличенко заявив, що Київ у змозі допомогти населенню Донбасу без участі гуманітарної місії сусідньої країни.

Натомість Росію, яка й була ініціатором скликання Радбезу, через нібито загрозливу гуманітарну ситуацію в Україні, більшість країн-членів назвали ініціатором військового конфлікту на Донбасі.

«Парадоксально, що Росія скликає обговорення гуманітарної кризи, яку вона ж і створила. Саме дії сепаратистів призводять до погіршення ситуації в Луганську та Донецьку. Туди, де немає сепаратистів, люди повертаються», - констатував представник Великобританії.

Нагадаємо, станом на 23 липня із зони АТО виїхали понад 80 тисяч біженців. Днями в ООН повідомили, що внутрішня міграція, спричинена військовим конфліктом на сході країни, перевищила 100 тисяч чоловік.

Доки триває звільнення окупованих територій, українська сторона продовжує відновлювати інфраструктуру звільнених від терористів населених пунктів. За останніми підрахунками Мінсоцполітики на відновлення регіонів необхідно щонайменше 20 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: