Порошенко має навести лад у системі держзакупівель для АТО - Охріменко

Читать на русском

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що рішення Петра Порошенка скасувати пільги для колишніх чиновників високого рангу істотно не вплине на бюджет країни.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу».

Нагадуємо, що 4 серпня поточного року президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням скасував пільги ряду колишніх вищих державних чиновників.

Однак, за словами експерта, таке розпорядження Глави держави мало що змінить.

«Рішення Президента скасувати пільги колишнім чиновникам високого рангу і генералам істотно не вплине на бюджет країни. Сума цих пільг вимірюється десятками мільйонів гривень, а у нас загальних витрат держбюджету за рік майже півтрильйона гривень. Це скоріше моральний і соціальний ефект», - зазначає Охріменко.

«Дійсно немає сенсу і логіки надавати пільги для наших генералів і колишніх президентів, оскільки вони і так мають великі кошти, зароблені під час їх перебування на державних посадах. А в умовах загальної економії державних витрат, ці пільги взагалі виглядають анахронізмом», - продовжує експерт.

За словами Олександра Охріменка, в цілому рішення Президента є правильним, але «на жаль, нашому держбюджету воно не допоможе».

«Якби Президент навів порядок у системі держзакупівель, насамперед, закупівель для АТО та взагалі для військових потреб, це б дійсно принесло Україні економію не в один десяток мільярдів гривень. Зараз головна «діра» держбюджету - це неконтрольоване використання бюджетних коштів під виглядом військових витрат, яка вже набула катастрофічного характеру, і проблема тільки наростає», − підсумував Охріменко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: