Уряд вводить податок на розкіш для власників автомобілів

Читать на русском

Уряд вводить податок на розкіш у вигляді акцизного збору на реєстрацію першого транспортного засобу, екологічний податок з продажу палива та електроенергії.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав на засіданні уряду 6 серпня, під час презентації закону про економічне зростання, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Ми якісно видозмінюємо акцизний податок. Тепер до акцизного податку будуть входити: сам класичний акцизний податок і додаткові платежі, які по своїй правовій природі прив'язані до акцизу. Що таке акциз? Це податок на розкіш», - заявив Яценюк.

«Тобто в рамках нового акцизного збору ми вводимо класичний податок на розкіш, ми переводимо туди реєстрацію першого транспортного засобу, ми переводимо туди екологічний податок з палива і переводимо туди збір за цільову надбавку по тарифу за електроенергію», - пояснив прем'єр.

Як відомо, раніше Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до Податкового кодексу України, згідно з яким було введено новий загальнодержавний військовий податок у розмірі 1,5%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: