Горбулін - це визнаний професіонал - Едуард Афонін

Читать на русском

Професор кафедри державної політики та управління політичними процесами Національної академії державного управління при Президентові України Едуард Афонін вважає, що серед всіх директорів Національного інституту стратегічних досліджень складно знайти людину, яка не відбулась як професіонал.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», у відповідь на запитання щодо призначення новим керівником Національного інституту стратегічних досліджень Володимира Горбуліна.

З його слів, факт того, що Горбулін очолив Національний інститут стратегічних досліджень - це той випадок, коли додаткові коментарі зайві. Експерт переконаний, що призначений визнаний професіонал.

«Чи достатньо цього, щоб очікувати значущих звершень? Безумовно, що ні. Адже бути класним фахівцем - ще не означає стати класним організатором», - відзначає Едуард Андрійович.

«Знав практично всіх попередників Горбуліна - директорів НІСД. Серед них навряд чи можна знайти людей, що не відбулись як професіонали. Разом з тим, в країні відбуваються події, що несуть в собі потенціал докорінних змін. Ці зміни істотно зачіпають мотиваційну сферу життєдіяльності України. Відтак тепер, успіх керівника багато в чому буде визначатися здатністю керівного менеджменту вибудувати систему мотивації людей, задіяних в проектних рішеннях. І лише в другу чергу проявляти свої адміністративні навички», - говорить Афонін.

На його думку, в цьому відношенні ситуація надає новому директору хороший шанс.

«Чи скористається він цим шансом сповна або віддасть перевагу старим моральним імперативам, покаже час. Наразі ж, можемо лише побажати Володимиру Павловичу успішної реалізації шансу, котрий у нього, щоб зробити з НІСД дієвий консультативний майданчик для Президента України», - підсумував на останок експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: