У військових АТО закінчується знеболювальне — Мусій

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій повідомив, що запаси бупренорфіну — знеболювального, що входить до аптечки солдатів Збройних сил України, закінчуються.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, 5 серпня, передає кореспондент «Слова і Діла».

Забезпечити військових новою партією препарату неможливо, адже єдиний український виробник — компанія «Стірол», заводи якої у Горлівці зазнали значних руйнувань під час бойових дій — тимчасово припинило роботу.

«Терористи розбомбили частину виробництва цього заводу, тому про відновлення виробництва може йти мова тільки після того, як буде відновлена українська влада на території Горлівки», - констатував міністр.

За його словами, наразі проходить контроль якості іншого українського препарату — налбуфіну - виробництва Броварського підприємства «Фарм-Експерт».

«Зараз уже зареєстровано в Україні новий знеболювальний препарат, який також буде розфасований в шприци-тюбики. Станом на сьогодні, він уже вироблений і проходить контроль якості у Державній службі лікарських засобів», - повідомив Мусій.

Крім того, на цю мить в українських військових медиків зовсім відсутні протигангренозні засоби, однак, за словами очільника МОЗу, випадків гангрен у солдатів поки зафіксовано не було.

Нагадаємо, терористи замінували та розбомбили частину аміакопроводу та хімічного концерну «Стірол» в місті Горлівка Донецької області. У зв'язку з цим міністр оборони Валерій Гелетей попередив про можливість виникнення глобальної техногенної катастрофи внаслідок дій бойовиків у Горлівці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: