Гелетей побоюється, що терористи влаштують у Горлівці другий Чорнобиль

Читать на русском

Міністр оборони Валерій Гелетей попереджає про можливість виникнення глобальної техногенної катастрофи внаслідок дій бойовиків у Горлівці Донецької області.

Відповідне звернення опубліковане у «Фейсбуці» Гелетея, передає «Слово і Діло».

Небезпека виникнення катастрофи, зі слів міністра, існує через замінування терористами аміакопроводу та хімічного концерну «Стірол».

«Аби уникнути трагедії континентального масштабу, звертаємося до всіх сил, у яких ще залишилася краплина здорового глузду і будь-який можливий вплив на ситуацію, негайно надати коридор для виходу на заміновані об’єкти інженерно-саперних підрозділів Збройних Сил України з метою їхнього розмінування, а відтак, уникнення глобальної техногенної катастрофи», – зазначає очільник оборонного відомства.

Гелетей попереджає, що за ймовірного пошкодження аміакопроводу Тольятті–Горлівка-Одеса виникне небезпека для всього живого, в тому числі й на території Російської Федерації.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 5 обіцянок Валерія Гелетея, всі вони перебувають у процесі виконання. Серед іншого, міністр оборони пообіцяв, що влада не відступить, поки територію України не буде повністю очищено від терористів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: