На майбутніх виборах велику роль зіграють інтернет-комунікації – Раімов

Читать на русском

Політтехнолог, директор школи політичного PR - «POLITPR Ukraine» Дмитро Раімов вважає, що використання технологій на майбутніх парламентських виборах прямо залежатиме від законодавчої бази, за якою вони проходитимуть.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи питання технологічної складової на майбутніх парламентських виборах в Україні.

На думку експерта, якщо вибори пройдуть на основі діючих виборчих правил, тоді головною технологією стане велика кількість кандидатів, частина з яких технічні.

«Завдання таких кандидатів - розпорошити голоси опозиційного електорату. Ця технологія гратиме на руку і представникам минулої влади, і тим, хто за результатами соціології зараз уже займає друге або третє місце», - говорить Раімов.

Окрім цього, експерт також виділив декілька ключових тенденцій, що можуть бути представлені на осінній виборчій компанії.

«В першу чергу, значну, але не провідну, роль гратимуть Інтернет комунікації і соціальні мережі. Це більше допомога для координації прибічників і інструмент поширення «правди» про конкурентів. Друга тенденція, швидше негативна, – це волонтери. Багато хто робитиме ставки на безкоштовних волонтерів, прагнучи виграти за рахунок їх ентузіазму. Але в цьому ключі важливо пам'ятати, що вони не кваліфіковані, часто мало мотивовані і безвідповідальні», – стверджує політтехнолог.

За його словами, він не знає жодної кампанії, яку вигравали б лише за рахунок волонтерів. Революцію робити - не у виборах вигравати, відзначає експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: