Якісний пляжний відпочинок кияни мають лише в обіцянках чиновників

Читать на русском

«Слово і Діло» проаналізувало, хто з політиків «подарував» киянам якісний пляжний відпочинок лише на словах, і хто справді подбав про безпеку та комфорт на столичних водоймах.

Розчищене дно, чистий пляж, рятувальні станції, роздягальні та душові кабіни.... В обіцянках українських чиновників жителі Києва мають усі можливості для комфортного відпочинку на воді. На жаль, на ділі це далеко не завжди так.

Одразу дві обіцянки щодо розчистки столичних пляжів дав за останній час любитель гучних заяв Олег Ляшко. Так, у 2012 році, говорячи про можливу участь у виборах міського голови столиці, Ляшко одним із пунктів своєї майбутньої програми вказав забезпечення вільного доступу до пляжів та берегів Дніпра. Тоді ж він пообіцяв створити 100-метрову зону доступу до води. Вибори у столиці не відбулися ані в 2012, ані 2013 роках, а разом з ними канула в лету і обіцянка Ляшка.

Щоправда, пізніше політик довів твердість своїх намірів і... власноруч зруйнував незаконно встановлений паркан навколо Міністерського озера, після чого пообіцяв зробити те ж саме по всій Україні. Руїни паркану Ляшко пообіцяв прибрати, однак наразі ця обіцянка так і залишається «в процесі виконання».

Зробити водойми Оболоні придатними та доступними для відпочинку свого часу пообіцяв киянам Олександр Бригинець, який балотувався у депутати Верховної Ради саме від Оболоні. Сьогодні цей намір депутата досі чекає на виконання.

Жителі столиці двічі чули від місцевих чиновників про реконструкцію парку та розчистку озера Тельбін. Уперше - від Олександра Попова, потім - від його заступника Руслана Крамаренка. Обидва рази обіцянки так і залишились на папері.

Так, голова КМДА пообіцяв, що реконструкція парку на берегах озера завершиться навесні 2013 року. В плані реконструкції значилось також очищення водойми та створення пляжу. 26 лютого його слова підтвердив Крамаренко. Однак пізніше «Слово і Діло» з'ясувало, що, за документацією «Київзеленбуду», реконструкція парку та супутні роботи навколо озера не лише не були проведені, але навіть і не планувалися у 2013 році.

Варто відзначити, що після цього Крамаренко таки виконав свою обіцянку про облаштування зони відпочинку в Гідропарку, де на острові Долобецькому був упорядкований пляж «Венеція», з'явилися спортивні майданчики для пляжного футболу, волейболу, тенісу та встановлене освітлення для тренажерів.

А от Олександр Попов свою другу обіцянку київським відпочивальникам втілити досі так і не зміг. Йдеться про розчистку таких водоймищ, як озера Райдужне, Кирилівське, Совські ставки, Русанівський канал та про облаштування прилеглих територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: