Української техніки не вистачає для доукомплектації сил Нацгвардії - Аваков

Читать на русском

Запаси техніки українських виробників вичерпані. Тому для доукомплектації сил Нацгвардії в найкоротші терміни Україна закупить російські КамАЗи та білоруські МАЗи.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Аваков повідомив, що завдяки виділеним Кабміном коштам з'явилася можливість здійснювати нові закупівлі. Очільник МВС додав, що у КрАЗа, заводу Малишева, КТРЗ, «Богдана», «Еталону» вся техніка була взята зі складів, а для виготовлення нової потрібен час. Українські війська, за словами Авакова, будуть доукомплектовуватися зі складів українських дистриб'юторів МАЗу і КамАЗа. Зараз укомплектована перша бригада, яка проходить бойове злагодження і готується виступати в район бойових дій.

Нагадаємо, що, згідно з даними очільника МВС, з українським КрАЗом було укладено два контракти на 60 і 310 автомобілів на суму близько 361 млн грн. Зараз готується ще один контракт з КрАЗом на 95 млн грн на 40 машин. Також майже на 93 млн грн закуплені автобуси для перевезення людей в українських виробників «Еталон» і «Богдан».

Відзначимо, що в системі «Слово і Діло» зафіксовано 68 обіцянок Арсена Авакова. Рейтинг його відповідальності становить 32 відсотки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: