Порошенко взявся мирити Верховну Раду й Кабмін

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко звернувся до депутатів Верховної Ради України з проханням підтримати законодавчі ініціативи Кабінету міністрів.

Про це він сказав у своєму сьогоднішньому зверненні, пише «Слово і Діло».

«Як Президент, я звернувся до народних депутатів, до Кабінету міністрів з чіткою вимогою: за умов зовнішньої агресії ми зобов’язані бути єдині», – сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що закони, які потрібно ухвалити сьогодні – важкі та непопулярні, однак лише вони дозволять економіці утриматись на плаву.

Він заявив, що кожен нардеп має право голосувати «за» чи «проти», однак у кінцевому результаті всі ухвалені рішення мають піти на користь країні.

«Так сталося, що саме на долю нашого покоління випала велика відповідальність – відстояти право на власну незалежну державу, проти якої здійснюється зовнішня агресія. Внутрішніми чварами обов'язково скористається ворог», - пояснив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада на позачерговому засіданні в закритому режимі голосуватиме зміни до бюджету та інші законопроекти уряду. Також депутати мають заслухати звіт міністра оборони Валерія Гелетея і розглянути питання відставки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, Яценюк прийняв рішення піти у відставку 24 липня. Раніше він говорив про те, що через бойові дії на Донбасі в бюджеті утворилася 14,5-мільярдна дірка, тож зміни до головного кошторису країни необхідні.

Президент України Петро Порошенко наразі виконав лише 19 зі 115 своїх обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: