Київські міліціонери масово звільняються через «політичні переслідування»?

Читать на русском

Працівники столичних райуправлінь міліції масово пишуть рапорти на звільнення «у зв'язку з тиском та політичними переслідуваннями».

Про це інформує УНН з посиланням на джерело в МВС, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що звільнилися десятки співробітників мінімум восьми РУ ГУ МВС Києва.

«Після розмови з правоохоронцями вони пояснили, що всі вони, а зокрема співробітники карного розшуку, піддаються політичним переслідуванням. Особливо ті, за словами міліціонерів, котрі висловили бажання звільнитися, протягом останніх днів майже в кожному райуправлінні столичної міліції пройшли обшуки, під час яких вилучалися документи «часів Майдану» та комп'ютерна техніка, а на правоохоронців чинився тиск. За словами правоохоронців, їх звинуватили в тісній і безпосередній співпраці з режимом Януковича. Хто проводив ці обшуки, їм не повідомляли. Правоохоронці припускають, що це були слідчі Генпрокуратури та СБУ. Наразі ситуація з рапортами та звільненнями залишається невідомою, адже в райуправліннях і так не вистачає досвідчених співробітників. Тому яке рішення буде прийнято керівництвом, невідомо», – розповів співрозмовник у МВС.

Нагадаємо, системою «Слово і Діло» зафіксовано низку обіцянок урядовців щодо реформування та очищення правоохоронних органів, зокрема і міліції, особливо це стосується східних регіонів.

Так, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 27 квітня заявив, що на співробітників міліції чекає кадрова чистка у зв'язку з невиконанням ними своїх функціональних обов'язків, а ще раніше Аваков заявив про плани замінити більше 30% особового складу харківської міліції.

15 липня Аваков заявив, що 585 атестованих співробітників донецької міліції вже звільнено і щодо більшості з них будуть порушені відповідні кримінальні провадження.

Своєю чергою, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк 25 липня запевнив, що донецька і луганська міліція будуть кардинально оновлені, а міліціонери-зрадники з Донбасу будуть звільнені й покарані.

Ще 12 березня нинішній генпрокурор Віталій Ярема заявив про завдання провести оперативне та неупереджене розслідування масових вбивств під час Євромайдану. Багато з його колег також обіцяли, що винні в розгонах протестів та вбивствах правоохоронці будуть покарані.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: