Аваков пропонує відбирати майно в сепаратистів

Читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ терористів та їхніх спонсорів пропонують не лише притягувати до кримінальної відповідальності, але й конфісковувати їхнє майно.

Про це, як повідомляє «Слово і Діло», написав на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Один із видів санкцій, які Аваков пропонує застосувати до всіх, хто причетний до анексії Криму, псевдореферендумів і тероризму в Донецькій та Луганській областях – арешт із конфіскацією майна.

«Арешт, а після вступу в законну силу рішення суду – конфіскація майна і грошових засобів фізичних та юридичних осіб – спонсорів тероризму в рамках кримінального провадження за статтями 109, 110, 258, 260 Кримінального кодексу», – повідомив Аваков.

За словами очільника МВС, відомство вже підготувало відповідний пакет законопроектів.

Аваков також підкреслив, що арешт звинувачуваних буде проводитися як в Україні, так і за її межами. Крім того, Україна домагатиметься, щоб увесь список терористів та їхніх поплічників стали персонами нон-грата в кожній цивілізованій країні.

На додачу, міністр пропонує притягнути до відповідальності депутатів усіх рівнів, якщо буде доведена їхня причетність до розколу України.

Зокрема, обов'язкова конфіскація майна загрожуватиме за такі злочини як зміна конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність, державна зрада, шпіонаж, диверсія, тероризм та посібництво тероризму тощо.

Нагадаємо, вчора міністр юстиції Павло Петренко розповів, які санкції Мін'юст пропонує застосувати проти росіян.

«Слово і Діло» зафіксувало 68 обіцянок міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, з яких він наразі виконав 22. Які саме, дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: