Біля Артемівська діти підірвалися на міні: події з зони АТО

Читать на русском

У вівторок у селі Берестове Артемівського району Донецької області від вибуху міни постраждали семеро людей, троє з яких – діти, причому наймолодшій дитині всього один рік і два місяці.

Всі постраждалі знаходяться у важкому стані, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Донецької обласної держадміністрації.

При цьому в Донецькій ОДА спростували інформацію, поширену журналістом Мустафою Найємом – той повідомляв, що на міні підірвалися дев'ять дітей, причому одна дитина загинула.

Що стосується ходу бойових дій, то керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що сили АТО готуються до звільнення Первомайська.

Водночас терористи робили низку спроб повернути свої позиції в районі Донецька і Горлівки, а також продовжували обстріл сил АТО в низці населених пунктів.

У районі Дубровки терористи атакували сили АТО за підтримки 7 танків, які прибули цієї ночі з території Росії.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк 28 липня 2014 року пообіцяв покарати всіх, хто перешкоджає вивезенню дітей із зони АТО й сприяє у цьому терористам. Крім того, 15 липня він пообіцяв, що АТО на сході триватиме до переможного кінця.

Своєю чергою, уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко 2 червня пообіцяла, що західні партнери виділять 1,5 млрд євро на відновлення інфраструктури в зоні АТО.

Сам Президент Петро Порошенко пообіцяв відновити зруйновані під час АТО на Донбасі виробничі приміщення та житлові будинки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: