Звільнений губернатор Романчук провалив трохи більше обіцянок, ніж виконав

Читать на русском

Звільнений напередодні Президентом Петром Порошенком тепер уже екс-голова Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Романчук виконав лише три обіцянки з 18, зафіксованих проектом «Слово і Діло».

Ще чотири обіцянки Романчука отримали статус «не виконано», а решта 11 залишилися в процесі виконання.

Зокрема, Романчуку не вдалося реалізувати обіцянку здати в квітні 2014 р. судно на заводі «Лиман», а також до 1 липня 2014 р. погасити зарплатну заборгованість на «Океані» й Чорноморському суднобудівному заводі. Крім того, всупереч обіцянкам Романчука, плата за проїзд у громадському транспорті була збільшена, а у потерпілих від вибуху багатоповерхівки на вул. Лазурній виникли проблеми при поселенні в готель.

Водночас екс-губернатор може занести собі в актив виконання обіцянок щодо створення «гарячих ліній» для повідомлень про корупцію та хабарі, а також надання матеріальної допомоги сім'ям жертв згаданого вибуху на вулиці Лазурній.

Серед інших обіцянок Романчука, які звертають на себе увагу – ті, що залишилися в категорії «в процесі виконання»: виведення з кризи суднобудівних підприємств Миколаївщини, будівництво газопроводу на території Новополтавської сільської ради, надання компенсацій зростання цін на ліки для чорнобильців, будівництво квартир для військовослужбовців з Криму, які передислоковані в Миколаїв та інші.

Нагадаємо, що 28 липня Президент Петро Порошенко призначив народного депутата від «Батьківщини» Вадима Мерікова головою Миколаївської обласної держадміністрації, звільнивши з цієї посади Романчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: