Терористи в Луганську взяли в заручники дітей

Читать на русском

61 дитина, у тому числі 16 немовлят, стали заручниками терористів, що захопили будинок дитини в Луганську.

Про це на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, пише «Слово і Діло».

«Учора о 19:10 отримано інформацію про захоплення терористами дітей в будинку дитини в Луганську. За оперативними даними, вони планують вивезти дітей до Росії. Всього у заручниках опинилося 19 працівників установи та 61 дитина, у тому числі 16 немовлят», - йдеться у повідомленні Ради нацбезпеки і оборони.

Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством закордонних справ звернулися до міжнародного співтовариства з проханням натиснути на терористів, аби ті відпустили дітей.

Окремо в МЗС звернулися до Російської Федерації з тим, щоб влада сусідньої країни не допустила вивезення сиріт на свою територію.

У свою чергу, верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей заявила, що дії терористів на сході України підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду у Гаазі. За її словами, експерти Організації Об'єднаних Націй вже назбирали матеріалів на багато кримінальних справ.

Нагадаємо, 10 липня уповноважений Президента із врегулювання конфлікту на сході України Ірина Геращенко повідомляла, що в полоні терористів перебувають щонайменше 150 українців. Пізніше ЗМІ називали іншу кількість полонених — 396, серед яких 53 військових.

Чи не найбільше страждає від ескалації конфлікту мирне населення Донбасу. За даними Агентства ООН у справах біженців, станом на 18 липня зі східних регіонів України виїхали понад 80 тисяч біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: