У Шлапака хочуть ввести військовий податок на доходи українців

Читать на русском

Заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук заявив, що в Україні можуть ввести військовий податок на доходи фізичних осіб у розмірі 1,5%.

«Ми погодилися з пропозиціями народних депутатів про можливість введення спеціального військового податку 1,5% від зарплати», - сказав на брифінгу в п'ятницю 25 липня Матвійчук, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Введення такого податку, за словами заступника міністра, дозволить акумулювати до кінця 2014 року 2,9 млрд грн на цілі оборони. Водночас надходження від податку будуть йти до загального фонду держбюджету.

Крім того Матвійчук повідомив, що Міністерством фінансів планується додатково акумулювати кошти до державного бюджету шляхом скорочення зарплати держслужбовців.

Як відомо, член фракції «Свобода» Олексій Кайда 21 липня заявив, що фракція вимагатиме введення воєнного податку для українських олігархів.

Разом з тим, будучи першим заступником міністра доходів і зборів, Ігор Білоус пообіцяв врегулювати питання пільгового оподаткування громадян і підприємців, які допомагають армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: