Голова «Укравтодору» Підгайний виконує обіцянки свого попередника

Читать на русском

Державне агентство автомобільних доріг України наразі виконало одну з обіцянок, даних колишнім керівником Олександром Маліним.

Такий висновок зробив кореспондент «Слова і Діла», поцікавившись у голови «Укравтодору» Сергія Підгайного станом виконання обіцянки про реструктуризацію ПАТ ДАК «Українські автомобільні дороги».

Підгайний розповів, що наразі організація скоротила 2 тисячі своїх працівників. В основному — це службовці адміністративної ланки обласних автодорів. Нагадаємо, обіцянку скоротити роздутий штат регіональний автомобільних дорожніх агентств у квітні дав попередник Підгайного Олександр Малін.

«Ми скоротили (штат - «Слово і Діло») з 27 тисяч людей, які були в ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» до 25 тисяч. Ми укрупнюємо районні автодори до збільшених дорожніх управлінь на місцях і цим зменшуємо кількість керівників, бухгалтерів, охоронців і т. д.», - заявив керівник «Укравтодору».

Підгайний також уточнив, що серед тих, хто залишився, кількість дорожніх працівників складає приблизно 45%. «Решта 55% - це бухгалтери, робітники, що працюють в інженерно-технічному складі», - сказав він.

Варто зазначити, що свого часу Олександр Малін головною проблемою роздутих штатів регіональних автодорів вважав велику кількість адміністративних працівників і недостатню — власне спеціалістів із укладання та ремонту доріг.

Натомість другу обіцянку Маліна Підгайний виконує на свій манер. Йдеться про передачу 100 тисяч кілометрів доріг у комунальну власність. За словами Підгайного, Держагентство автодоріг змушене було змінити концепцію передачі цих доріг.

«З 1 січня 2014 року автомобільні дороги місцевого значення мали бути передані обласним державним адміністраціям. Але концепція змінилася: і на сьогодні стоїть питання передачі цих доріг уже місцевим громадам — обласним, міським, сільським радам», - пояснив Підгайний.

За його словами, нова концепція передбачає також створення дорожного фонду, який дозволить динамічно фінансувати галузь, та підписання довгострокових контрактів з приватними підприємствами, які будуть конкурувати з обласними автодорами в обслуговуванні доріг.

Таким чином, «Слово і Діло» може констатувати, що 1 з 3 зафіксованих «Словом і Ділом» обіцянок екс-голови «Укравтодору» Олександра Маліна виконана його наступником.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: