Порошенко пояснив, чому воєнний стан не потрібний Україні

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко виступив проти введення воєнного стану в країні.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, пише «Слово і Діло».

Зокрема Президент повідомив, що в разі введення воєнного стану Україна залишиться без фінансової допомоги від МВФ. 

«Країнам у стані війни МВФ не дає грошей. Про це ніхто не думає, коли ставить сьогодні питання про воєнний стан», - заявив Порошенко.

Крім того Глава держави відзначив, що на сьогоднішній день Україна вже знаходиться в стані бойових дій і повинна захищати свою територію. Для цього, за словами Порошенка, необхідна боєздатна армія і відповідне її забезпечення, що неможливо під час воєнного стану.

«У воєнному стані заборонено постачання зброї, продукції подвійного призначення, а нам треба виграти війну», - підкреслив Президент.

Порошенко також звернув увагу на те, що під час військових дій захищена законом не тільки сторона, яка зазнала агресії, а й країна-агресор. «Воєнний стан – це ситуація, коли є протилежна сторона. І та сторона, з якою ми воюємо, має відповідні права. Її можуть підтримувати, в тому числі й інші держави, вона захищена міжнародним правом», - констатував він.

Нагадаємо, будучи в. о. Президента, спікер парламенту Олександр Турчинов доручив Раді національної безпеки і оборони України вивчити питання про необхідність введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях. Водночас секретар РНБО Андрій Парубій вважає, що введення воєнного стану зашкодить проведенню АТО на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: