Прокуратура Києва «шиє справу» київським міліціонерам і чиновникам

Читать на русском

Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за фактом бездіяльності чиновників столичної міліції та КМДА, які не прийняли дієвих заходів для забезпечення правопорядку і розблокування захоплених адмінбудівель у центрі Києва.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), повідомляє прес-служба київської прокуратури, пише «Слово і Діло».

«Незважаючи на неодноразові публічні звернення Генерального прокурора України та прокурора міста Києва на адресу працівників київської міліції та КМДА, ситуація в центрі столиці залишається незмінною: блокується рух транспорту, вчиняються безлади, напади на людей, інші тяжкі злочини», - йдеться в повідомленні.

Також у прокуратурі зазначили, що хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора міста Києва.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Віталій Ярема звернувся до керівництва МВС та СБУ з вимогою негайно вжити заходів щодо звільнення центру Києва від осіб, які дискредитують Майдан.

Разом з тим Ярема заявив, що якщо на Майдані Незалежності не буде наведено порядок і не буде вирішено питання про незаконне захоплення адміністративних будівель, то будуть притягнуті до відповідальності київські чиновники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: