Булатов почав виконувати обіцянку про люстрацію свого міністерства

Читать на русском

Голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв повідомив, що в активістів організації уже готовий план люстрації Міністерства молоді та спорту, який комітет підготував на прохання Дмитра Булатова.

Про це Соболєв заявив, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла» під час громадської акції під стінами Верховної Ради 18 липня.

Соболєв зазначив, що активісти розробили для міністра у справах молоді та спорту Дмитра Булатова рекомендації, як можна провести кадрове очищення відомства найближчим часом.

Очільник Люстраційного комітету також додав, що з проханням розробити відповідні рекомендації до нього звернувся і міністр економічного розвитку. «Ще з такими ідеями приходив міністр економіки Павло Шеремета, але я йому сказав: давайте це зробимо вже на підставі закону, бо Міністерство економіки величезне – там 1300 працівників, і силами громадських ентузіастів якісну перевірку ми не проведемо».

Саме неможливість працювати суто на громадських засадах без відповідної законодавчої підтримки змусила активістів організації вийти під стіни Верховної Ради. Соболєв каже, що проект закону «Про очищення влади» наразі вже чекає на розгляд у парламенті, свої підписи під ним поставили 5 депутатів різних фракцій. Дізнавшись, що про підтримку цього закону неочікувано заявив і головний комуніст країни Петро Симоненко, Соболєв відреагував схвально, однак зазначив: «Вірити політикам – погана ідея, давайте подивимось на результати голосування».

Голова Люстраційного комітету також сподівається, що новий закон допоможе очистити найбільш консервативні органи та відомства, які демонструють відверте небажання змінювати старі кадри та принципи роботи. «На жаль, абсолютно ніякого ентузіазму щодо свого очищення немає від Служби безпеки, Прикордонної служби, від Міністерства оборони і від Генеральної прокуратури. Хоча, як на мене, ці органи найбільш забруднені, або найбільш критичні (потребують очищення – «Слово і Діло») в умовах, коли на нас напала путінська Росія», – констатував громадський активіст.

Наступну акцію на підтримку законопроекту «Про очищення влади» Люстраційний комітет планує провести 9 серпня.

Нагадаємо, сьогодні «Слово і Діло» писало про те, що Єгор Соболєв скликає прибічників люстрації на мітинг до будівлі парламенту, щоб підтримати законопроект, що був поданий до Верховної Ради ще 4 тижні тому.

Провести люстрацію у своїх відомствах одразу після призначення обіцяв чи не кожен нинішній міністр. Серед таких опинився і голова Мінмолодьспорту Дмитро Булатов, який у квітні зобов'язався представити нову структуру міністерства і план розвитку галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: