Бойовики захопили Лисичанський нафтопереробний завод

Читать на русском

Бойовики так званої Луганської народної республіки захопили Лисичанський нафтопереробний завод.

Про це з посиланням на луганський сайт «Інформатор» повідомляє «Слово і Діло».

«15 липня місцеві жителі бачили бойовиків на території Лисичанського нафтопереробного заводу. Замість звичайної охорони були виставлені озброєні автоматами люди. Навколо заводу сепаратисти риють окопи і споруджують укріплювальні райони», – повідомили інтернет-виданню мешканці міста.

Крім того, лисичанці стверджують, що із заводу в бік Сєвєродонецька та Привілля від'їжджають бензовози. Місцеві жителі припускають, що сепаратисти вивозять залишки палива.

Нагадаємо, Лисичанський НПЗ зупинив свою роботу у 2012 році через збитковість підприємства. Поза тим, потужності заводу дозволяють переробляти до 8 мільйонів тонн нафтової сировини на рік, що в підсумку може давати значний обсяг бензину та дизпалива найпопулярніших марок.

Свого часу модернізувати завод та відновити його роботу планував колишній віце-прем'єр Юрій Бойко. Своєю чергою, очільник Міненерго Едуард Ставицький спочатку запевняв, що Лисичанський НПЗ запрацює в лютому-березні 2014 року, потім відсунув дату запуску на травень-червень. Як бачимо, цим планам екс-міністрів здійснитися не судилося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: