Столичні чиновники не поспішають виконувати обіцянки про дитячі садки

Читать на русском

Незважаючи на численні обіцянки попередньої і нинішньої київської влади, влаштувати дитину в дитячий садок жителям столиці практично неможливо.

У Департаменті освіти і науки КМДА кажуть, що на сьогодні в середньому на 100 місць у київських садках претендує 128 дітей, пише «Слово і Діло».

При цьому чиновники додають, що в деяких районах столиці ситуація ще гірша – на 100 місць претендують 150 дошкільнят.

Вирішити питання збільшення кількості місць у дитсадках Києва обіцяв колишній голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Так, у серпні минулого року Попов пообіцяв, що до кінця 2013 року в столичних дошкільних закладах буде створено  4 500 місць. Однак після закінчення обіцяного терміну, як зафіксувало «Слово і Діло», створена кількість місць не відповідала заявленій.

Естафету «дитсадкових» обіцянок Попова перейняв нинішній мер столиці і за сумісництвом голова КМДА Віталій Кличко. Зокрема, крім обіцянки збільшити кількість дитячих садків у Києві, міський голова також відзначив необхідність достатнього фінансування шкільної освіти.

У свою чергу, ще один екс-голова КМДА Володимир Бондаренко запевнив, що за допомогою дозвільних центрів питання влаштування дитини в дитячий садок вирішуватиметься протягом 10 днів, при цьому на вибір буде надано 5 найближчих садків.

Найбільшу кількість обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло» – 488 – дав Олександр Попов. Рейтинг його відповідальності становить 34%. Поточний рейтинг Віталія Кличка становить 19% – 38 заяв політика мають статус «виконано».

Менше всіх обіцяв Володимир Бондаренко - він дав 81 обіцянку, з яких виконав лише 7. Рейтинг його відповідальності становить 9%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: