Українським дипломатам уже нема про що домовлятися з Росією – Чалий

Читать на русском

Заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий упевнений, що українська дипломатія використала всі наявні методи розв'язання кризи в російсько-українських відносинах, і тепер Україна чекає більш рішучої адекватної реакції від ЄС.

Про це він сказав на сьогоднішньому брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Чалий вважає, що без втручання європейських лідерів Україна не зможе домовитися з Росією щодо вирішення питання на сході України. Водночас дипломат зазначає, що занадто сподіватися на допомогу Росії не варто, адже наступний етап санкцій проти Росії серйозно вдарить і по економіці самого Євросоюзу.

«Ми очікуємо адекватної, рішучої і солідарної позиції європейських країн... Проте не створюйте завищених очікувань. Але те, що це буде вже інша стадія реагування, в мене сумнівів немає», – зазначив чиновник.

Він також підкреслив, що найближчими днями будуть ухвалені відповідні рішення Європейської ради, Європарламенту та США стосовно України. Політик каже, що в резолюції Європарламенту є рішучі заяви на підтримку України, однак їх реалізація залежить від лідерів європейських країн.

«Сподіваюся, що наша робота приведе до того, що ми отримаємо більш рішучу позицію і оцінку наших міжнародних партнерів. Очевидно, що їх взаємодія непроста, але дипломатичні засоби вичерпалися, і саме на часі переходити до стадії рішучих дій», – сказав Чалий.

У той самий час чиновник наголосив, що розривати дипломатичні відносини з Російською Федерацією Україна не планує.

Нагадаємо, в червні «Слово і Діло» вже писало про те, що, на думку експертів, найближчим часом Євросоюз та НАТО не зможуть запропонувати Україні членство.

Вирішити питання Криму та Донбасу дипломатичним шляхом свого часу обіцяло чимало політиків. Серед них Арсеній Яценюк, Андрій Дещиця, Віталій Ярема. Нагадаємо також, що днями Президент надав міжнародній спільноті обіцяні докази перетину українського кордону російськими військовими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: