НАТО і ЄС не здатні запропонувати Україні членство – Чалий

Читать на русском

Колишній посол, екс-заступник міністра закордонних справ, відомий дипломат Олександр Чалий застеріг українців від сподівань щодо вступу до ЄС та НАТО.

Про це він заявив на Національному експертному форумі «Від революції до нової країни», передає кореспондент «Слова і Діла».

«Ані НАТО, ані Європейський Союз зараз не здатні запропонувати Україні реальну перспективу членства. Єдине, що позитивно – це те, що ми 27-го (червня) завершуємо підписання Угоди про асоціацію», – впевнений дипломат.

Згідно з дослідженнями Інституту Горшеніна, кількість прихильників вступу до Євросоюзу за останній рік збільшилась майже на 20%, до НАТО – на 12%. Експерт пояснює такі суспільні настрої тим, що більшість населення бажає приєднатися до великих стабільних союзів. Однак, якщо дивитися на ситуацію реально, то на українців чекає чимало розчарувань, вважає Чалий.

«Реальною ціллю я бачу набуття для наших громадян безвізового режиму, і я бажаю успіху Президенту і його команді, щоб це відбулося до початку наступного року», – додав Чалий.

Будучи кандидатом на пост президента, Петро Порошенко 6 травня пообіцяв, що поведе Україну в НАТО, якщо за це виступить як мінімум 70% населення.

31 березня Порошенко заявив, що не має сумнівів щодо того, що Україна за 10-11 років – до 2025 року стане членом Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: