Аваков звільнив майже 600 донецьких міліціонерів

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про завершення першого етапу перевірки донецької міліції на вірність присязі і службу Україні.

«Без подробиць, зважаючи на особливості поточного періоду, інформую по суті. 585 атестованих співробітників міліції звільнено», – написав Аваков у себе в Facebook, передає «Слово і Діло».

Міністр також заявив, що стосовно більшості звільнених будуть порушені відповідні кримінальні провадження. За його словами, додаткова перевірка проводиться ще по 242 співробітниках, що перебувають тривалий час на лікарняному.

«Буде дано принципову оцінку їхньої відсутності і забезпечення грошовим утриманням», – повідомив голова МВС.

Водночас Аваков вважає важливим, щоб «настільки масове зрадництво і негідна поведінка не падало негативом автоматично на тих гідних міліціонерів, що служать Україні».

Разом з тим міністр пообіцяв і далі інформувати про триваючий «небутафорський люстраційний процес» в органах МВС Донецької та Луганської областей, а також в інших областях.

Як повідомлялося раніше, голова МВС Арсен Аваков заявив, що на співробітників міліції східних регіонів чекає кадрова чистка у зв'язку з невиконанням ними своїх функціональних обов'язків. Зокрема, міністр має намір замінити 80% нинішнього складу міліції на Донбасі випускниками вузів і бойовими офіцерами.

Поточний рейтинг відповідальності Авакова становить 30% – він виконав 20 із 66 обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом». Які його заяви мають статус «не виконано», можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: