Фірташ теж хоче брати участь у відбудові Донбасу

Читать на русском

Бізнесмен і голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ заявив про готовність взяти участь у відновленні Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-служба ФРУ, пише «Слово і Діло».

Зокрема, Фірташ заявив, що компанії ФРУ можуть запропонувати комплексне рішення для відновлення і модернізації Донбасу вже в найкоротші терміни.

Він також зазначив, що Донецька і Луганська області можуть стати пілотними регіонами для реалізації будівництва доступного житла, реформування водопостачання, впровадження енергозберігальних та екологічних технологій, будівництва якісних доріг та інфраструктури.

«Федерація роботодавців України підтримує ініціативи Президента та Кабінету міністрів України щодо залучення міжнародної спільноти до якнайшвидшого відновлення економіки Донбасу», – йдеться в повідомленні.

Фірташ також повідомив, що українські компанії ФРУ брали участь у проектах з відновлення інфраструктури в Ірані, Туреччині, Іраку, країнах Африки, Південної Америки, «в тому числі після природних катаклізмів і воєнних дій». «Цей досвід має бути використаний в Україні», – наголошується в заяві.

Нагадаємо, в березні стало відомо про затримання в Австрії українського бізнесмена Дмитра Фірташа. При цьому Фірташу дали можливість вийти під заставу в 125 млн євро. Як повідомила пізніше прес-служба Міністерства юстиції США, йому загрожує 50 років в'язниці. Своєю чергою, український олігарх заявив, що справу, порушену проти нього у Сполучених Штатах Америки, сфабриковано.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що загальна сума, необхідна для відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей після завершення АТО, становить 8,1 мільярда гривень.

Разом з тим уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко заявила, що на відновлення інфраструктури західні партнери України виділять 1,5 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: