Міноборони відремонтує вертольотів на 74 мільйони

Читать на русском

Міністерство оборони України уклало угоду з ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» на капітальний ремонт вертольотів типу Мі-24 на 74,19 млн грн. Про це повідомляє «Вісник державних закупівель».

Крім того, вертольоти будуть дообладнані під вимоги ООН і стандарти ІКАО (Міжнародна організація цивільної авіації). Ремонтні роботи планують завершити до кінця листопада поточного року, пише Слово і діло”.

За даними «Вісника державних закупівель», конотопський завод останні кілька років активно отримує подібні замовлення від Міністерства оборони України на ремонт Мі-24 та Мі-8 з дообладнанням. За цей період міністерство вже уклало з заводом угод на загальну суму 345,51 млн грн.

Нагадаємо, що тема переобладнання військової техніки є досить актуальною, позаяк вертольоти, які наразі задіяні українською армією в операції АТО, збивають через відсутність відповідної сучасної системи протиракетної оборони.

Так, у травні на околицях Слов'янська терористами було збито український вертоліт, унаслідок чого загинуло 14 українських військових.

Слід зауважити, що нещодавно Президент України Петро Порошенко визначив пріоритетом переозброєння української армії за рахунок власного військово-промислового комплексу.

Турчинов теж у своєму арсеналі має обіцянку щодо переозброєння армії України, яка зафіксована сайтом “Слово і діло”.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: