Депутат висунув умови «вбивці» сосен в київському парку Малишка

Читать на русском

Депутат-«ударівець» Київради від Дніпровського району Анатолій Велімовский, як і обіцяв, розкручує тему з пошуком винних у знищенні дерев у парку Малишка біля метро Дарниця.

Зокрема, вчора у себе на сторінці в Facebook Велімовский оприлюднив інформацію про те, що власниця фірми «Галеон» Лідія Шевченко, винна у вирубці дерев, була допитана в міліції, інформує «Слово і Діло».

«Ми не маємо на меті посадити пані Шевченко у в'язницю. Ми готові навіть повірити, що пані Шевченко особисто не давала ніяких вказівок щодо знищення сосен, а це зробили якісь особисті вороги пані Шевченко, для її дискредитації», - написав депутат.

Водночас Велімовский висунув три умови, виконавши які Шевченко може уникнути кримінального переслідування:

  1. ТОВ «Галеон» самостійно і добровільно відмовляється від оренди землі в парку Малишка;
  2. ТОВ «Галеон» виплачує великі штрафи до бюджету;
  3. ТОВ «Галеон» фінансово бере участь у відновленні парку.

«Якщо ж у короткостроковій перспективі ці умови не будуть виконані, ми знайдемо законні способи домогтися виконання цих вимог громадськості в не залежності від діяльності міліції, прокуратури і влади в цілому», - заявив депутат.

Нагадаємо, в ніч на 3 липня була вирубана частина парку імені Малишка, що знаходиться біля станції метро «Дарниця» на лівому березі столиці. У зв'язку з цим, мер Києва Віталій Кличко заявив, що винні у вирубці дерев у Дарницькому районі будуть покарані. «Я сприймаю це не тільки як образу для киян, але і як особисту образу», - зазначив Кличко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: